Ratsastajainliiton Raviliiga-kimpalta lähes 19.000 euroa hyväntekeväisyyteen

11.4.2018

Lähde: Katso alkuperäinen uutinen Suomen Ratsastajainliiton sivuilta

Vuodenvaihteessa päättynyt Suomen Ratsastajainliiton Raviliiga-joukkue on lahjoittanut 18.871,52 euroa vähävaraisten lasten ratsastusharrastuksen ja kotimaisen hevosurheiluhistorian ylläpidon tukemiseen. Vähävaraisten lasten ratsastusharrastuksen tukemiseen Hope ry:n kautta ohjattiin 11.766,64 euroa. Suomen Hevosurheilumuseo sai 7.104,88 euroa.

Lahjoituksia juhlistettiin luovutustilaisuudella Vermon raviradalla T65-ravien yhteydessä Helsingissä keskiviikkona.

– On ollut aivan upea kokemus olla mukana Raviliigassa Ratsastajainliiton omalla hevosella. Nykän upeat fanit ja hieno Raviliiga antoivat meille hyviä uusia ideoita, joita hyödynnämme omassa toiminnassamme. Suurkiitos koko Nykän taustaorganisaatiolle ja faneille, Suomen Ratsastajainliiton pääsihteeri Fred Sundwall totesi.

Hyväntekeväisyyshankkeen kautta tarjotaan alakouluikäiselle, vähävaraisen perheen lapselle ratsastuksen alkeiskurssi ja muuta hevostoimintaa, kuten mahdollisuus osallistua hevoskerhoon.

– Olen erityisen iloinen ja kiitollinen siitä, että saatoimme lahjoittaa merkittävän tukisumman kimpan kautta lasten ja nuorten hevosharrastuksen hyväksi. Olemme yhdessä Hopen kanssa toteuttaneet laajan hyväntekeväisyyskampanjan, jolla mahdollistimme yli 300 lapsen ja nuoren hevosharrastuksen. On hienoa, että saamme lahjoituksen kautta jatkoa arvokkaalle toiminnalle.

Lahjoitusten luovutustilaisuudessa Juha Erola ja Eveliina Hostila ja vierellä oikealla Fred Sudwall, Ilkka Korpi ja Miia Myllymäki, kuva Suomen Hippos, Joonas Kolehmainen.

Hevosalan historian ja kulttuurin taltiointi on puolestaan mittava tehtävä, johon saaduista varoista on paljon apua.

– Hevosurheilussa on pitkät perinteet, täyttihän Suomen hevosen kantakirja 110 vuotta itsenäisyyden juhlavuotena. Ypäjällä sijaitseva Hevosurheilumuseo järjestää näyttelyjä sekä omissa tiloissaan että muiden museoiden yhteydessä. Nykän kimpan kautta tullut lahjoitus auttaa meitä vaalimaan koko hevosalan historiaa ja tuomaan sitä esille.

Ruuna R. R. Nykäisyn ympärille koottu 800 omistajan kimppa toimi vuosina 2014–17. Se edisti raviurheilun tunnettuutta ja kehitti mm. hevosten kimppaomistamista ja hevosalan viestintäkäytäntöjä. SRL teki nimikkokimpallaan lajien välistä pioneerityötä, sillä vuoden 2014 Raviliigan muut neljä joukkuetta olivat raviratoja.

– Kimppa oli kaikin puolin hieno ja onnistunut kokemus. Nykä tuotti paljon iloa ja opetti meille uusia asioita, sanoo ”Nykän sihteeri”, kimpanvetäjä Pauliina Raento.

Nykä ilahdutti myös muita kuin omistajiaan. Se osallistui hevosalan osaamiskeskuksen Hippolis ry:n kummihevoskampanjaan ja useisiin hevosalan tapahtumiin.

– Reipas ruunamme täytti myös sille asetetut urheilulliset tavoitteet. Se kehittyi radalla, juoksi jonkin verran palkintorahaa ja siirtyi uuteen omistukseen terveenä ja nousukuntoisena. Valmentaja Ilkka Korpi ja hoitaja Miia Myllymäki tekivät Nykän kotitallilla Ypäjän Hevosopistolla erinomaista työtä, Raento kiittää.

Uusi omistaja Team Nykä koottiin vanhasta kimpasta. Hevoseen siis sitouduttiin ja kiinnyttiin, ja raviurheilu sai uusia harrastajia ja hevosenomistajia.

Suomen Hippos palkitsi SRL Raviliiga 2014:n Raviliigan tsemppijoukkueena tammikuun Ravigaalassa Lahdessa, jossa juhlittiin ravivuoden 2017 parhaita saavutuksia.

Viime vuonna käynnistyneessä uudessa Raviliigassa yhteistyötä tekevät Suomen Hippos, jääkiekon SM-liiga, maamme johtavat raviradat ja eturivin valmentajat. Liigassa on 12 joukkuetta, joissa kussakin on 1000 omistajaosaketta ja lupaava 2-vuotias lämminveriravuri.

Raviliiga
SRL raviki