Tervetuloa    Museoinfo    Elävä museo    Kokoelmat    Yhteystiedot
 
  
Suomen Hevosurheilumuseo
  

Suomen Hevosurheilumuseon tehtävänä on tallentaa, arkistoida, tutkia ja julkaista suomalaista hevosurheilun historiaa suurelle yleisölle.

Vuosien saatossa toteutettujen näyttelyiden kirjo on laaja, käsittäen mm. ratsastusurheilun ikimuistoisia hetkiä niin olympia- kuin PM-tasollakin, Suomenhevosen kohtaloita kriisiaikoina, eläinlääkintää, Marsalkan hevosia ja Ypäjän Siittolanmäen historiaa ja kuninkuusraveja.
  


Ravikuningatar Ilo
  
Hevosurheilumuseo on aktiivisesti mukana erilaisissa "elävä museo" projekteissa, toimii asiantuntijana muiden museoiden näyttelyissä, joissa käsitellään hevosalaa sekä julkaisee hyvätasoisia arkistotutkimukseen perustuvia tietokirjoja hevosten ja hevostapahtumien historiasta.

Elävä museo

  
  
Erikoisnäyttelyt
  

Hevosurheilumuseon erikoisnäyttely 2017 Hevosen matka halki itsenäisyyden käsittelee hevostalouden kehitystä itsenäisessä suomessa vuosikymmenien sykleissä. Itsenäistymisen jälkeisistä kohtalon vuosista ja hevostalouden murroksesta vierailija kuljetetaan kohti nykyaikaa. Esillä on niin ravi- kuin ratsastusurheilun huippuhetkiä: hevosia ja ihmisiä niiden takana.

Katso näyttelyn avaustiedote täältä

Toukokuussa julkaistaan myös museon uusin kirja Kruunun ratsuja ja valtion työjuhtia. Katso lisää kirjasta täältä.

Aikaisemmat näyttelyt 2006–2016

  
Näyttelyt
  
Näyttely 2017
Näyttelyt 2006–2016
  
Museomyymälä
  
Museomyymälä
  
Lahjoita esineistöä
  
Lahjoita hevosaiheista esineistöä
  
 
(c) Suomen Hevosurheilumuseo ry Webdesign: Nordsys Oy