Kuninkuusravihevosten julkistamistilaisuus 2010

Kiertopalkinnot esillä yleisölle ensimmäistä kertaa Hevosurheilumuseolla 14.-17.7.2010

Pokaalit saapuivat paikalle hevoskyydillä

Loimijokilaakson kulttuuriperinnemaisemassa 14.7.2010 järjestetyssä kesäisessä ja lämminhenkisessä tilaisuudesta saatiin ihastella harvinaista näkyä, kun Kuninkuusravien kiertopalkintopokaalit saapuivat ensimmäisen kerran historiassa kaiken kansan nähtäville. Pokaalit saapuivat yli satapäisen kutsuvierasjoukon keskelle hevoskyydillä ja pokaaleiden nykyisten hallitsijoiden taustajoukkojen saattelemana.

Suurella yleisöllä oli ainutlaatuinen tilaisuus tutustua Kuninkuusravien kiertopalkintoihin

Vuoden 2009 Ravikuninkaan Patrikin Muiston valmentaja Jouko Tarvainen oli silmin nähden liikuttunut ikimuistoisesta tilanteesta. Ravikuningatar I.P. Vipotiinan osaomistajajoukkoa edustava Jouni Koittola luovutti tammojen kiertopalkinnon. Vaikka Kuninkuusravit ovat maan suurin ravitapahtuma ja kylmäverihevosten arvostetuin kilpailu, ei kilpaan osallistumaan päässeitä ole aiemmin julkistettu tämän tyyppisessä tilaisuudessa.

Kuninkuusravipokaalit

Pokaalien luovuttamisen ja kuninkaallisten kuulumisien jälkeen jännitettiin, mitkä hevoset pääsivät mukaan Ouluun 24.–25.7.2010 järjestettäviin Kuninkuusraveihin. Kuninkuusravien päätoimikunnan edustaja Jukka Niskanen paljasti valjakot ja spekuloi menestymismahdollisuuksia Lauri Hyvösen haastatellessa. Yleisö antoi arvoon kuuluvat aplodit jokaiselle valitulle hevoselle ja riehakkaimmat spontaanit kannustushuudot saivat Ypäjän kylän omat valjakot. Valintojen jälkeen Pohjolan Hevosystävät ry:n puheenjohtaja Samuli Pohjamo lausui Oulun raviradan tervehdyksen ja toivotti valjakot tervetulleiksi mukaan Kuninkuusraveihin.

Kuninkuusravipokaalit

Tämän jälkeen alkoi hevosten taustajoukkojen ”tentti” median kyselytunnilla, haastateltavina olivat mm. Olli Lähtinen, Lauri Malinen ja Kari Venäläinen. Tilaisuudessa olivat paikan päällä myös ypäjäläiset Kuninkuusravikandidaatit Oktaavia ja Kokeva taustajoukkoineen.

Urheilun ja kulttuurin yhteistyöstä oli nauttimassa kutsuvierasjoukko, jossa oli mukana myös ilahduttavan paljon Kuninkaallisten hevosten taustajoukkoja vuosien varrelta. Kutsu tilaisuuteen oli lähetetty myös kaikille vuoden 2010 Kuninkuusraveihin ilmoittaneiden hevosten taustajoukoille.

Kuninkuusravipokaalit

Sekä oriiden että tammojen pokaalit jäivät nyt ensimmäistä kertaa yleisön nähtäville Ravikuninkaallisia ja ratsastuksen aatelisia erikoisnäyttelyyn. Suurella yleisöllä oli ainutlaatuinen tilaisuus tutustua Kuninkuusravien kiertopalkintoihin Hevosurheilumuseolla Ypäjällä 14.-17.7.2010.

Hevosten julkistamistilaisuudelle oli järjestetty komean kesäiset puitteet.

Kuninkuusravipokaalit

Tilaisuuden järjestivät yhteistyössä:
Hevosalan osaamiskeskus Hippoliksen Hevosklusteri hanke
Suomen Hevosurheilumuseo
Suomen Hippos
Pohjolan Hevosystävät
Hevosopisto

”Kuninkuusravit eivät ole vain urheilutapahtuma, vaan elinvoimaista kulttuuriperinnettä. Kuninkuusravipokaaleilla olisi varmasti monta tarinaa kerrottavanaan, joten on hienoa saada ne yleisölle näytteille edes hetkeksi.” Hevosklusteri-hankkeen projektipäällikkö Anne Laitinen sanoi.