Kruunun ratsuja ja valtion työjuhtia (2017)

Museon uusi kirja ”Kruunun ratsuja ja valtion työjuhtia” kertoo Ypäjän Siittolanmäen tarinan kolmesta eri näkökulmasta eri aikakausina.

Kruunun ratsuja ja valtion työjuhtia (05/2017)

Ratsuväkiprikaatin Ratsukoulu, Valtion Hevossiittola ja nykyinen Hevosopisto oy muodostavat ketjun koulutuksen, valmennuksen, jalostuksen ja kilpaurheilun maailmassa.

Kirja julkaistaan itsenäisyyden juhlavuoden kunniaksi suurikokoisessa formaatissa. Koosteet ja kuvatekstit ovat myös englanniksi ja ranskaksi.

Kirja on saatavana edullisemmin myös museon omasta museomyymälästä.

Julkaisupäivä 27.5.2017

Takakannen teksti

Kartanonkylän kartanon historia tunnetaan jo vuodesta 1562. Siihen aikaan Ypäjällä sijaitseva kartanotila kuului muodostettuun Jokioisten kartanoon. Monien omistajien kautta kartano päätyi Suomen valtion haltuun vuonna 1918. Valtioneuvoston vuonna 1928 asettama siittolakomitea antoi loppulausuntonsa 1929, ja se sinetöi Ypäjän Kartanonkylän kartanon maamme valtiollisten hevoslaitosten sijoituspaikaksi.

Tähän päivään mennessä kartanotilalla toimivat organisaatiot ovat kasvaneet hevosalan kansainvälisen opetuksen ja tutkimuksen, valmennuksen ja kilpailutoiminnan huippuosaamisen keskukseksi.

Suomen täyttäessä 100 vuotta Siittolanmäki esittelee tällä kirjalla arkipäiväänsä tunnuksenaan: Osaaminen – Ammattitaito – Vuosikymmenien perintö