5.12.2012

Ypäjän Siittolanmäen hevoskulttuuriin ovat kiinteästi kuuluneet vuodesta 1948 maamme valtionpäämiesten hevoset. Marsalkka Mannerheimin Käthy, presidentti Kekkosen orlov-ravurit, presidentti Koiviston doninhevonen Zaslon, presidentti Halosen Ypäjä Tarja ja nykyisen tasavallan presidentin Sauli Niinistön tammavarsa Ypäjä Juulia muodostavat oman valtiollisen instituution ketjunsa Ypäjän hevoslaitosten historiassa aina nykypäivään saakka.

Kirjaan on koottu ensimmäistä kertaa yhdeksi kokonaisuudeksi presidenttien hevosten vaiheet Ypäjällä. Kokonaisuus heijastelee samalla maamme hevostalouden muutoksia ja ulkopoliittista polkua.

Kirjalla halutaan kunnioittaa osaltaan sukupolvien tekemää työtä suomalaisen hevoskulttuurin eteen.

Suomen Hevosurheilumuseon julkaiseman kirjan kirjoittajia ovat Juha Erola (toim.), Kyösti Saranpää, Päivi Laine ja Kirsti Piminäinen.

Kirja on osa Lounaplussan Kylätallenne-hanketta, joka rahoitetaan Hämeen ELY-Keskuksen kautta Manner-Suomen maaseuturahastosta.

Kirjan tilaukset täältä

102 sivua, 46 kuvaa, English summary
Kirjan hinta 30,00 €
Toimituskulut (postitus ja pakkaus): 1 kpl / 5,80 €; 2 kpl / 8,60 €; 3-5 kpl / 10,70€